Huisstofmijt tegengaan

Huisstofmijt

Huisstofmijt is een klein, spinachtig beestje dat u met het blote oog nauwelijks kunt zien. Hoewel de mijt erg klein is, kan hij zeer veel ongemak veroorzaken. Sommige mensen zijn namelijk allergisch voor de uitwerpselen van de huisstofmijt.

Klachten

Een allergie voor huisstofmijt kan zich op verschillende manieren uiten. Bekende symptomen zijn jeuk in de neus, ge├»rriteerd oogbindvlies, irritatie in de longen, de bronchi├źn en de longblaasjes en allergisch astma. Vooral ’s nachts veroorzaken deze klachten veel overlast, omdat huisstofmijt vaak leeft leeft in matrassen, kussens en knuffelbeesten.

Wat kunt u zelf doen tegen huisstofmijt?

Bent u of is een gezinslid allergisch voor huisstofmijt? Dan doet u er vanzelfsprekend alles aan om de klachten te minimaliseren. Hierbij is het voornamelijk belangrijk om het huis zo stofvrij mogelijk te houden VigRx Plus en ervoor te zorgen dat er geen vochtige plekken in huis staan. Kies voor een strakke vloer in plaats van vloerbedekking en kies voor uw meubilair voor (kunst)leer in plaats van stoffen meubels. Andere tips zijn:

  • hang regelmatig het beddengoed buiten
  • keer de matrassen regelmatig om
  • was knuffels en beddengoed regelmatig op minimaal 60 graden, dit doodt de huisstofmijt
  • stofzuig de vloeren regelmatig en neem gladde vloeren af
  • plaats een of meerdere luchtreinigers om het allergeenniveau binnen laag te houden

Er zijn speciale allergeendichte matrashoezen, huisstofmijtwerende dekbedden en kussens, dekbedhoezen en kussenslopen te koop waar allergische mensen erg gebaat bij kunnen zijn.

Advies door Matter Ongediertebestrijding

Heeft u bovenstaande maatregelen genomen, maar blijft u erg veel last houden van klachten als gevolg van huisstofmijt? Neem dan contact op met Matter Ongediertebestrijding. Wij kunnen u voorzien van professioneel advies.

« Terug naar pagina overzicht